Через згубну звичку загинув буковинець

За останні 4 доби на території Чернівецької області виникло 30 пожеж, внаслідок яких загинула одна людина, ще 2 були травмовані.

Так, 10 квітня пожежа сталася у селі Ванчиківці Новоселицького району. Місцевий мешканець 1957 року народження йшов по селу та палив цигарку. В якийсь момент чоловік впав та випустив з рук недопалок. Цигарка впала в суху траву та спричинила її загорання. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Сильний вітер сприяв швидкому розповсюдженню пожежі. Чоловік не зміг самостійно покинути місце пожежі, окрім цього полум’я перекинулося на розташований неподалік житловий будинок. Так як пожежа виникла на окраїні села, місцеві мешканці помітили пожежу вже тоді, коли вогонь охопив всю будівлю. Люди повідомили про пожежу рятувальників та кинулись на допомогу потерпілому. Чоловік з опіками І-ІІІ ступеня 80% тіла був госпіталізований в Новоселицьку центральну районну лікарню, проте внаслідок отриманих травм наступного дня він помер.

Того ж дня у селі Банилів-Підгірний Сторожинецького району внаслідок пожежі був травмований хлопчик 2006 року народження. Як з’ясувалося, дитина разом з батьками наводили лад на присадибній ділянці. Батьки відлучилися по справах, а дитина, щоб розпалити вогнище, на якому спалювалося сміття, взяла пляшку з легкозаймистою рідиною. Проте внаслідок необережного поводження з рідиною, вона зайнялася і стався спалах, а вогонь перекинувся на хлопчика. Дитина з опіками обличчя та лівої руки І-ІІ ступеня госпіталізована в лікарню швидкої медичної допомоги м. Чернівці. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися, оскільки пожежа самоліквідувалася.

Ще одна людина була травмована під час пожежі в одній з квартир одноповерхового житлового будинку, яка виникла 11 квітня у Чернівцях по вул. Каспійській. Загорання виникло внаслідок необережного поводження з вогнем під час паління самими мешканцями. Вони палили цигарки в ліжку і заснули, через що недопалок впав і спричинив загорання постільних речей. Мешканці будинку прокинулися і помітили небезпеку. Люди відразу вийшли на вулицю, повідомивши при цьому про пожежу сусідів. Так як пожежу помітили на початковій стадії горіння, то за допомогою підручних засобів людям вдалося самотужки ліквідувати небезпеку. Однак під час цього, сусідка, жінка 1950 року народження, отримала опіки ІІ ступеня стопи нижньої лівої кінцівки. Вогнем знищено постільні речі.

З усіх 30 пожеж, що сталися, 11 виникли через спалювання сухої трави. Так, 11 квітня у селі Сербичани Сокирянського району внаслідок спалювання сухої трави невстановленою особою вогонь перекинувся на господарську будівлю. Дерев’яні конструкції будівлі сприяли розповсюдженню полум’я, тому за лічені хвилини пожежа поширилася на площу 150 кв.м.. Рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 8 міста Сокиряни та місцева пожежна команда села Сербичани ліквідували пожежу. Вогнем знищено перекриття будівлі.

В ході ліквідації пожеж пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області зберегли від знищення 23 будівлі. Всього з початку року на території краю сталася 281 пожежа, під час яких загинуло 18 людей, ще 6 краян, з яких одна дитина, були травмовані. Рятувальники звертаються до громадян: пам’ятайте, що часто саме людська необережність чи неуважність є тим фактором, внаслідок якого стається нещастя. Дотримуйтеся правил безпеки, пам’ятайте, що завдяки цьому можна зберегти власне життя та здоров’я!

peredplata