Поки чернівчани розважались, з будинку винесли 5 тисяч доларів

Невідомий проник у домівку мешканців міста Чернівців через незачинене підвальне вікно та викрав більше 5 тисяч доларів США, тисячу гривень, прикраси, телевізор та інше особисте майно. Про це інформує СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Потерпілі, помітивши зникнення речей, одразу ж звернулися до Садгірського райвідділу міліції. Чернівчани розповіли, що їх не було вдома лише декілька годин – вони ходили на святкування Дня народження знайомого. Тож без вагань залишили відчиненим вікно до підвалу. Саме така безпечність власників і дала зловмиснику шанс незаконно збагатитися.

Міліціонери встановили особу нечистого на руку чоловіка. Ним виявився 43-річний чернівчанин. Раніше він вже мав проблеми із Законом. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Слідство триває.

Буковинська міліція звертається до громадян уважніше ставитися до власного майна та дотримуватися елементарних заходів безпеки:

– завжди зачиняйте двері, навіть коли йдете в магазин чи до сусідів;

– не залишайте будь-де ключі від квартири та не передавайте їх стороннім особам;

– у разі втрати хоча б одного з ключів – терміново замініть замок або його внутрішній механізм;

– міцні двері та надійний замок знижує вірогідність проникнення непроханих гостей у ваше помешкання.

А щоб почувати себе максимально захищеним, подбайте про цілодобове спостереження за допомогою технічних засобів охорони. І вже можете не перейматися за своє добро. Його обов’язково захистять!

peredplata