За ЗНО в Чернівецькій області будуть спостерігати 16 активістів ГМ “ОПОРА”

Вже в пятницю 24-го квітня стартує кампанія ЗНО 2015. Цьогоріч здача тестів буде відрізнятися деякими інноваціями, зокрема ЗНО з української мови поєднане з державною підсумковою атестацією і тому 24-го квітня ЗНО будуть здавати всі випускники 2015 року, а отже пунктів тестування буде значно більше, аніж в минулому році. Ще одне нововведення в здачі української мови та літератури, це запровадження базового та поглибленого рівнів тестових завдань. Проте, здача тестів поглибленого рівня необхідне для вступу тільки на 4 факультети по всій Україні, але не зважаючи на це, навіть в Чернівецькій області чимало абітурієнтів зареєструвалися на здачу таких тестів.

Одним з найбільш суттєвіших нововведень цьогорічної сесії ЗНО є новий підхід до визначення прохідного балу склав/не склав (замість 124 балів). Тепер поріг проходження будуть визначати експертні групи і найбільш ймовірніше він буде вищий, аніж 124 бали, а отже менше абітурієнтів зможуть вступити до вищих навчальних закладів.

Як і в минулі роки за процедурою здачі тестів будуть спостерігати громадські спостерігачі від ГМ “ОПОРА”. В разі виявлення порушень під час складання тестів, просимо звертатись до наших спостерігачів або телефонувати на телефон інформаційної підтримки Українського центру оцінювання якості освіти (044) 486-09-62.

peredplata