СПРОЩЕННЯ ПРИПИНЕННЯ ЮРОСІБ ШЛЯХОМ ЗЛИТТЯ, ПРИЄДНАННЯ, ПОДІЛУ, ПЕРЕТВОРЕННЯ

Верховна Рада ухвалила, а Президент підписав Закон від 07.04.2015 N 285-VIII, яким вносяться зміни до Закону \”Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців\” щодо спрощення припинення юросіб шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації).
Зокрема, передбачено, що обмеження, встановлені ч. 2 ст. 35 Закону, а саме заборона проведення державної реєстрації змін до установчих документів юрособи, щодо якої прийнято рішення щодо припинення, внесення змін до Єдиного державного реєстру щодо відомостей про відокремлені підрозділи, крім відомостей про їх закриття, проведення державної реєстрації юрособи, засновником (учасником) якої є юрособа, щодо якої прийнято рішення щодо припинення, застосовуються лише у разі припинення юрособи шляхом ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юрособи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням.
Закон набирає чинності з 29 квітня 2015 року у зв\’язку з його опублікуванням у газеті \”Голос України\” від 28.04.2015 N 76.
Провідний спеціаліст Чернівецького міського управління юстиції Людмила ПИЛИПІВ

peredplata