У Чернівцях безпритульні тварини зможуть отримати опікунів

У Чернівцях безпритульні тварини зможуть отримати опікунівПитання дотримання у Чернівцях правил утримання домашніх тварин та заходи щодо недопущення жорстокого поводження з безпритульним та бездоглядними тваринами обговорено на зустрічі міського голови Олексія Каспрука з представниками громадських організацій, які опікуються захистом тварин, волонтерами цього громадського руху.

Олексій Каспрук звернув увагу, що у Чернівцях діють одні з найбільших прогресивних і гуманних Правил утримання домашніх тварин , але необхідно посилити контроль за їх дотриманням, як з боку представників уповноважених органів влади, так і громадськості. Важливо також спільним зусиллями проводити роз’яснювальну роботу серед мешканців , виховну роботу із дітьми, молоддю щодо правильного поводження з тваринами, гуманного до них ставлення.
Вирішено розробити порядок встановлення опіки над безпритульними тваринами, які дозволять громадянам у Чернівцях офіційно ними опікуватися та нести відповідальність за їх поведінку. Вивчається також можливість запровадження інституту громадських інспекторів з питань поводження з тваринами з наданням їх права складати протоколи про порушення Правил утримання домашніх тварин, інших нормативних актів, які регламентують відносини у цій сфері. Під час розробки цих місцевих актів буде враховано кращий досвід українських та європейських міст.
За фактами проведення комунальним підприємством «Спецкомунтранс» вилову стерилізованих тварин, які надали волонтери, проводиться розслідування. Про його результати буде проінформовано громадськість.
КП «Спецкомунтранс» рекомендовано скарги мешканців на стерилізованих тварин, що проявляють агресію, розглядати з виїздом на місце за участю представників громадських організацій та волонтерів, які займаються захистом тварин від жорстокого поводження. Волонтерам також запропоновано долучитися до чергування на «гарячому» телефоні КП «Спецкомунтранс», на який надходять скарги мешканців щодо неадекватної поведінки тварин.
Буде також розроблено план проведення інформаційно-просвітницьких заходів, де йтиметься про необхідність гуманного ставлення до тварин, дотримання Правил їх утримання, а також роз’яснено правила обов’язкової реєстрації у загальній міській електронній базі даних домашніх тварин, які вступлять у силу наприкінці жовтня цього року після відкриття у Чернівцях міського притулку для безпритульних тварин.

peredplata