57 крадіжок з автівок вчинила група злочинців на Буковині

Працівниками прокуратури Шевченківського району м. Чернівці спільно з працівниками Шевченківського райвідділу міліції у ході розслідування кримінального провадження викрито групу мешканців міста у складі 5 осіб, які упродовж листопада – лютого місяців вчинили крадіжки з транспортних засобів. На даний час доведено їх причетність до 57 крадіжок, в основному акумуляторних батарей та автомагнітол, на загальну суму 66 (шістдесят шість) тисяч гривень.

Ініціаторами функціонування групи були 2 раніше неодноразово судимих осіб, яким обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.
Відповідати доведеться не лише за вчинення крадіжок (санкція до 5 років позбавлення волі), але й за втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність (санкція від 3 до 7 років позбавлення волі).

Однією з причин такої наживи стала безпечність власників транспортних засобів, жоден з них не був обладнаний автоматичною сигналізацією.
Таким чином, недбайливе ставлення до власного майна дало можливість крадіям тривалий час жити за рахунок інших.

Звертає на себе увагу також той факт, що викрадені речі здавались, в основному, кільком приватним підприємцям, які здійснюють свою господарську діяльність на одному з ринків області. Однак, в жодному випадку у підприємців «не виникло підозри» щодо законності походження придбаного ними майна, бажання легкої наживи часто перемагає здоровий глузд.

Отже, правоохоронці спрацювали ефективно, зловмисники понесуть справедливе покарання, однак чи відшкодують крадії вартість завданих збитків залишається під питанням.

peredplata