Споживання газу на Буковині знизилось на 15,5%, а заборгованість зросла до 50 мільйонів гривень

За І квартал 2015 року обсяги споживання природного газу в Чернівецькій області скоротилися на 15,5%.у порівнянні із показниками 2014 року. Не дивлячись на зменшення обсягів, борги буковинців за спожитий газ сягнули майже 50 мільйонів гривень. Збереження заборгованості негативно впливає на виконання завдань з ремонту і модернізації газових мереж краю та значно ускладнює можливість забезпечення якісного постачання блакитного палива споживачам. Про це повідомляє прес-служба ПАТ Чернівцігаз.

За підсумками діяльності ПАТ «Чернівцігаз» в І-му кварталі 2015 року, підприємство поставило споживачам газу Чернівецької області 157,6 мільйони кубічних метрів блакитного палива, що на 25,4 мільйони кубічних метрів або на 15,5% менше, ніж у 2014 році. Скорочення зафіксовано для всіх категорій споживачів. Зокрема, населення зменшило споживання на 22,2 мільйони кубічних метрів або на 14,2%, бюджетні організації – на 2,6 мільйони метрів кубічних або на 24,5%, промисловість – на 2,08 мільйон кубічних метрів або на 30,1% відповідно.

Не дивлячись на зменшення обсягів споживання, заборгованість буковинців у І-му кварталі 2015 року сягнула 49,2 мільйони гривень. Як результат, газове господарство краю недоотримало значну частину тарифних надходжень, за рахунок яких здійснюється ремонт, реконструкція та модернізація газових мереж. Збереження заборгованості вже сьогодні призводить до нестачі ресурсів для забезпечення якісного та стабільного постачання газу споживачам.

«Єдиним інструментом боротьби з боржниками, який дає нам закон, є відключення від газопостачання. Ми не маємо іншого виходу як застосовувати цей інструмент для покращення платіжної дисципліни. Відтак, закликаю всіх споживачів, які мають борги за спожите блакитне паливо, якнайшвидше погасити наявну заборгованість. У разі неспроможності сплатити всю суму боргу, прошу звернутися до Відділу розрахунків з фізичними особами нашої компанії для укладання договору реструктуризації», – зазначає заступник Голови правління з постачання та обліку газу Михайло Гаврилюк.

Контакти Відділу розрахунків з фізичними особами та відповідними відділами Районних управлінь ПАТ «Чернівцігаз» можна дізнатись на офіційному сайті компанії перейшовши на сторінку Контакти наших служб .

peredplata