Бюджет міста отримав майже 23 млн. грн. роздрібного акцизу

З початку цього року від реалізації суб\’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів до бюджету Чернівців надійшло 22,7 млн. грн. Про це інформує Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Як повідомила начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Чернівцях Людмила Осадчук: «найбільше податку надійшло від продажу бензину, інших нафтопродуктів та скрапленого газу – 8,3 млн. грн., торгівля тютюновими виробами поповнила бюджет на понад 6,5 млн. грн., роздрібна торгівля алкоголем додала місцевій скарбниці майже 7,0 млн. грн. акцизного податку».

Платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання (в тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, тощо) пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ, тощо.

Звертаємо увагу, що акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у розрахунковому документі (фіскальному чеку) як окрема податкова група. Докладніше про це у листі ДФСУ за № 807/3/99-99-22-07-03-14 від 31.01.2015 р.

peredplata