Абітурієнтів Буковини чекають у податковій

У Центрі обслуговування платників податків ДПІ ум. Чернівцях з початку цього року видано 2674 реєстраційні номери облікової картки.
Для отримання картки платника необхідно заповнити заяву на підставі даних паспорта. Якщо виникає необхідність отримання номеру облікової картки неповнолітнім, то заповнити заяву може один із батьків за наявності свідоцтва про народження дитини та власного паспорта, що посвідчує його особу.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях радить майбутнім абітурієнтам, або їх батькам, не відкладати свій візит до податкової інспекції, адже дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків вносяться до особистої справи абітурієнтів вишів та середніх спеціальних навчальних закладів.

Реєстраційний номер облікової картки зберігається за громадянами протягом усього життя та і, як виняток, може бути змінено лише при встановлені порушень при формуванні такого номеру.

Крім того, передбачена можливість відмови від отримання номеру облікової картки через релігійні переконання. При цьому облік платників податків здійснюється за номером та серією паспорта громадянина. Прийняти таке рішення може лише повнолітня особа, оскільки здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта можна після отримання паспорта громадянина України при досягненні нею 16-річного віку.

Протягом цього року було внесено 121 відмітку про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

У випадку втрати або зіпсуванні картки, її відновлять при пред’явленні паспорта. Якщо ж виявлено розбіжності у даних прізвища або інших даних, виправлення неточностей проводять без зміни реєстраційного номера облікової картки, при цьому надається Заява про необхідність коригування реєстраційних даних.

У разі виникнення розбіжностей чи питань щодо облікової картки, звертайтесь до Центру обслуговування платників податків Державної податкової інспекції у м. Чернівцях (вул. Героїв Майдану, 200-А).

peredplata