Рятувальники Буковини провели пізнавальний захід в школі

Працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області напередодні літніх канікулів проводять ряд заходів, спрямованих на навчання школярів правил безпеки. При цьому значна увага приділяється правилам безпеки під час відпочинку в лісах та на воді. Так, 21 травня рятувальники завітали в Чернівецьку спеціальну загальноосвітню школу № 3, що знаходиться в обласному центрі по вул. І. Вільде. Під час зустрічі були присутніми близько 100 дітей, обслуговуючий персонал, вчителі та дирекція навчального закладу.
На початку заходу організатори змоделювали в школі надзвичайну подію через виявлення підозрілого предмету. Дирекція заходу провела евакуацію школярів на вулицю та повідомила про підозрілий предмет відповідні служби, які відразу виїхали на місце події. «Згідно задуму, невідомий предмет не ніс в собі загрози, проте в таких випадках обережність не буває зайвою, на що ми і звернули увагу учнів» – сказала директор навчального закладу Ольга Добржанська.
По закінченню практичних відпрацювань рятувальники провели з дітьми інформаційно-роз’яснювальну роботу. При цьому основний акцент робилося на важливості дотримання правил безпеки під час літніх канікул. Школярам розповіли про те, яких правил безпеки потрібно дотримуватися під час відпочинку в лісі, щоб він не закінчився плачевно. Дітям нагадали, що у спекотну погоду в лісі не можна розпалювати вогнище, адже це може спричинити масштабну пожежу. Окрім цього, влітку діти часто полюбляють відпочивати на воді. Тому, щоб не допустити нещасних випадків, потрібно дотримуватися правил безпеки. Насамперед слід пам’ятати, що відпочивати можна лише в спеціально відведених для цього місцях, адже там чергують рятувальники. Вони можуть професійно та вчасно надати необхідну допомогу. Також присутнім нагадали, що діти повинні відпочивати лише у супроводі дорослих. «Пам’ятайте, що кожна людина несе відповідальність за власну безпеку, тому не можна нехтувати елементарними правилами безпеки. Обов’язково слід нагадувати про це вашим одноліткам, а також навчайте їх правил безпеки» – звернулися до школярів рятувальники. Наприкінці зустрічі працівники Управління дали змогу дітям відчути себе справжніми рятувальниками. Кожен бажаючий зміг приміряти на себе бойовий одяг вогнеборців, який працівники Управління принесли з собою. Щирий дитячий сміх, який лунав впродовж заходу, став найкращим свідченням того, що вся зустріч пройшла успішно.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata