Фахівцями митниці Буковини виявлено митних правопорушень на 5,0 млн. грн.

За чотири місяці нинішнього року на Чернівецькій митниці ДФС запроваджено 536 справ про порушення митних правил на загальну суму 5,0 млн. гривень. Із загальної кількості справ у 316, що складає 59 відсотків. вилучено предметів митних правопорушень на загальну суму 3,8 млн. грн.

Найбільш численними є справи щодо переміщення через митний кордон тютюнових виробів – 250 випадків на суму 3,1 млн.грн. Друге місце, це лікарські засоби – 79 випадків та 24 – горілчані вироби. Тільки впродовж квітня 2015 року співробітниками Чернівецької митниці ДФС було виявлено переміщення з приховуванням від митного контролю 20790 пачок сигарет «Ashima», загальною вартістю 0,3 млн. грн. та переміщення з приховуванням від митного контролю в спеціально виготовленому тайнику сигарет марки \”Winston\” в кількості 15100 пачок загальною вартістю 0,2 млн. грн.

Фахівцями Чернівецької митниці впродовж чотирьох місяців до правоохоронних органів Чернівецької області направлено 9 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину. Зокрема, щодо переміщення через митний кордон України холодної зброї; незаконного переміщення з приховуванням від митного контролю колекції монет Російської Імперії періоду 1736-1925 р.р.; незаконного переміщення з приховуванням від митного контролю тютюнових виробів та незаконного переміщення спиртовмісної рідини.

peredplata