Невідомі силою розганяють голодувальників під Кабміном

Невідомі силою розганяють голодувальників під Кабміном Ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які голодують біля Кабміну, намагається розігнати міліція за допомоги невідомих осіб кремезної статури кримінальної зовнішності.

Про це повідомляє прес-служба ВГО \”Коаліція учасників Помаранчевої революції\”.

\”Міліціонери склали протоколи про порушення правил проведення мирних зібрань і мітингів (ст.185-1) на всіх 17 ліквідаторів, кого застали в Маріїнському парку неподалік Кабміну\”, – зазначається в повідомленні.

\”Крім того, звинувачують у порушенні ст. 185-2 (організація і повторне проведення мітингів) і голову правління ВГО \”Коаліція учасників Помаранчевої революції\” Сергія Мельниченка, який прибув до голодувальників на їхнє прохання про допомогу і правовий захист\”, – заявили в КУПР.

Як повідомив Мельниченко, \”дії міліції є протиправними, оскільки ліквідатори не проводили зібрання або мітингу – кожен з них знаходиться в парку як індивідуальний голодувальник\”.

\”Суд над ліквідаторами-голодувальниками і Сергієм Мельниченком відбудеться 1 грудня о 15.00 за адресою Хрещатик, 42\”, – зазначається в повідомленні.

Як відомо, станом на вечір біля Кабміну залишалися голодувати 60 чорнобильців.

Джерело Українська правда

peredplata