Бюджет Чернівців поповнив 31 млн. грн. роздрібного акцизу

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що з 1 січня 2015 року запроваджено акцизний податок із роздрібного продажу підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо) та одночасно скасовано збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства. Про це повідомляє Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Ставка податку становить 5% і він у повному розмірі надходить до місцевих бюджетів адміністративно – територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів.

Протягом п»яти місяців цього року бюджет Чернівців отримав 30,9 млн. грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, із яких у квітні надійшло 8,1 млн. грн.

Найбільше податку бюджет отримав від продажу бензину, інших нафтопродуктів та скрапленого газу – 11,3 млн. грн., торгівля тютюновими виробами поповнила казнуна понад 9,2 млн. грн., роздрібна торгівля алкоголем додала місцевій скарбниці майже 9,6 млн. грн. акцизного податку.

Звертаємо увагу покупців підакцизних товарів, що акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у розрахунковому документі (фіскальному чеку) як окрема податкова група. Докладніше про це у листі ДФСУ за № 807/3/99-99-22-07-03-14 від 31.01.2015 р.

peredplata