Команда Hromadske.TV зустрілась з чернівецькими студентами

До міста Чернівців у рамках нового проекту «Road Show» завітала команда Hromadske.TV, ускладі Романа Скрипіна, Сергія Грішина, Руслана Хаврюти, Саші Маслової та Насті Кириченко. Чернівці 14-те місто, яке команда Громадського ТБ відвідала у рамках свого нового проекту.

Команда Hromadske.TV зустрілась з чернівецькими студентами

Зустріч відбулася в ЧНУ ім. Ю. Федьковича (вул. Коцюбинського, 2, філологічний факультет, VI корпус, 60 ауд.). Основною метою візиту була зустріч з студентами, розповідь про себе, про свою діяльність, проект та загалом про особливості свого досвіду у журналістиці.

Роман Скрипін: Громадське ТБ побудоване не як класичне медіа, воно не зареєстроване як ЗМІ, і це не суперечить чинному законодавству. За словами Романа , журналісти потрапляють на подію не автомобілями, а міським транспортом, найчастіше в метро, машиною це вже як десь далеко щось сталось і саме тому скрізь встигають майже перші. Як зауважили Гр.ТБ : у нас не має позакадрового тексту, тому, що наша команда переконана, що аудиторія, коли дивиться матеріал повинна робити власні висновки і формувати свою думку. Позакадровий текст тільки псує якість продукту. Тому і \’\’В гості ми запрошуємо тих, хто цікавий\’\’ – каже Роман Скрипін.

Він переконаний, якщо програма політична, це не означає, що потрібно запрошувати саме політиків чи депутатів. Необхідно змінювати стандарти і запрошувати людей, які з політикою непов’язані, але можуть цікаво про неї розповідати. На телебаченні такого собі дозволити не можуть, туди запрошують виключно відомих людей.

«Ми не одягаємо костюмів, не сідаємо правильно, не читаємо з суфлеру. Ми такі, які ми є» – стверджує Роман,ми робимо те ,що нам подобається, а не як воно має бути в класичні журналістиці.

Громадське ТБ працює не для політиків, не працює як джинса \’\’прихована реклам\’\’, а для аудиторії, для людей,вони роблять те що бачуть і як воно є насправді.

Магас Микола,
студент ЧНУ ім. Ю.Федьковича,
кафедра журналістики

peredplata