Землевпорядника з Новоселицького району затримали \”на гарячому\”

Землевпорядника Рідківської сільської ради Новоселицького району суд оштрафував на 14 тисяч 450 гривень за вимагання хабара у 14 тисяч доларів. Його затримали \”на гарячому\” під час отримання хабара. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень пише \”Молбук\”.

Справу розглядав Новоселицький районний суд Чернівецької області. Про обвинуваченого відомо, що він працював землевпорядником Рідківської сільської ради. У 2014 році познайомився із іншою особою, який з метою ведення власної справи запланував отримати у власність земельну ділянку на території Рідківської сільської ради Новоселицького району Чернівецької області.

За сприяння у позитивному рішенні з виділення землі чиновник сільської ради вимагав 14 тисяч доларів. Спочатку він отримав частину одну тисячу доларів. А при отриманні решти хабара у розмірі 13 тисяч доларів землевпорядника Рідківської сільської ради затримали правоохоронці.

Суд визнав чиновника сільради винним у вимаганні та отриманні хабара та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 14450 гривень.

Речові докази по справі, а саме грошові кошти в сумі 13000 доларів США, а також грошові кошти в сумі 1000 доларів США, після набрання вироком законної сили, повернути власнику.

peredplata