Порушникам податкового та митного законодавства у фіскальній службі Буковини донарахували понад 39,4 млн. грн.

Заступник начальника Головного управління ДФС Буковини Наталія Чернівчан повідомила, що впродовж п’яти місяців нинішнього року фахівцями податкового та митного аудиту проведено 159 планових та позапланових перевірок, що на 44 відсотки менше, ніж за аналогічний період 2014 року.

У фіскальному відомстві акцентують увагу на суттєвому зменшенні кількості перевірок суб\’єктів господарювання аргументуючи це тим, що зосереджено увагу на ризикових операціях, виявленні та ліквідації схем ухилення від оподаткування.

«Саме завдяки правильному відбору платників для аудиту вдалося досягти більшої якості та ефективності перевірок. Тож, сума донарахувань не зменшилась, а навпаки збільшилась. Зокрема, якщо за підсумками січня-травня 2014 року ця сума складала понад 21,1 млн. грн., то за аналогічний період цього року податкові аудитори донарахували – більше як 39,4 млн. грн.» – продовжує Наталія Василівна.

Інакше кажучи, податківці переконані, що в умовах лібералізації стосунків з платниками податків контроль за підприємництвом мусить пом\’якшуватись, залишаючись лише в тому випадку, коли він є доречним – наявні ризики щодо несплати платежів до бюджетів.

Викриті цього року схеми ухилення від сплати податків, підтверджують, що податкові аудитори обрали правильний шлях.

Серед резонансних – це перевірки під час яких вивели на «чисту воду» та зруйнували схему з неправомірного формування сум податкового кредиту при здійсненні операцій з реалізації бензину, дизпалива невідомого походження та у одного із виробників м’яса та м’ясних продуктів, який маніпулював контрагентами по ланцюгу постачання.

peredplata