Для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю пивом необхідно встановити РРО

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що з 1 липня 2015 року пиво буде віднесено до алкогольних напоїв. Тому суб’єктам підприємницької діяльності, які здійснюватимуть продаж пива, необхідно з цієї дати отримати ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями.
З урахуванням змін, внесених Законом України від 28.12.2014 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» (далі – Закон № 71) до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», з 01.07.2015 року підлягає ліцензуванню діяльність з виробництва, імпорту, експорту, оптової та/чи роздрібної торгівлі пивом на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв. При цьому, у додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями суб’єктом господарювання вказуються, зокрема, перелік електронних контрольно-касових апаратів та інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення.
Тобто, підприємці – платники єдиного податку другої та третьої груп, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом, при розрахунках готівкою зобов’язані з 1 липня 2015 року застосовувати належним чином зареєстровані РРО з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій.
Продаж та сервісне обслуговування касової техніки здійснюють Центри сервісного обслуговування РРО.
Також повідомляємо про оновлення Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, який затверджений наказом ДФС України №302 від 27.04.2015.

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata