У Чернівцях підприємство підробляло документи про працевлаштування засуджених

Прокуратура області розпочала кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України (службове підроблення).
Встановлено, що раніше судима особа, використовуючи своє посадове становище, будучи генеральним директором одного з підприємств м. Чернівці, спільно з своїми підлеглими, організувала протиправну схему уникнення певними особи від передбаченої законом кримінальної відповідальності. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Зокрема, з 2014 року, службові особи підприємства видали чотирьом засудженим неправдиві офіційні документи про їх працевлаштування, що стало підставою для суду замінити невідбуту частину строку позбавлення волі більш м’яким покаранням. Проте, будь-які виправні роботи за трудовим договором засуджені не здійснювали.

Дане кримінальне правопорушення карається штрафом до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

peredplata