Медійне середовище Буковини сколихнув черговий скандал

Заява Чернівецької обласної організації Всеукраїнської професійної спілки
«Незалежна медіа-профспілка України»

Медійне середовище Буковини сколихнув черговий скандал. Не вдаючись у його подробиці, нагадаємо лише, що один учасник конфлікту, здобуваючи компрометуючі матеріали, представився журналістом, натомість інший, щоб спростувати цю інформацію, намагався втрутитися у роботу інформаційного ресурсу, зловживаючи службовим становищем.

Згодом фігуранти конфлікту публічно зняли взаємні звинувачення, однак, ситуація оголила нездорову тенденцію, яка останнім часом має місце в області.
Чернівецька обласна організація НМПУ, наголошуючи на неприпустимості тиску на ЗМІ в будь-який спосіб, заявляє:

– Вимагаємо від керівництва області адекватного реагування при виникненні подібних ситуацій у майбутньому, а у нинішній – дати юридичну оцінку діям чиновників, які ініціювали протизаконну перевірку інформаційного ресурсу

– Закликаємо громадських активістів не прикриватися приналежністю до журналістів при проведенні власних розслідувань. В Україні за останні роки сформувалося потужне громадянське суспільство, і роль громадських організацій не менша, ніж ЗМІ. А використанням фальшивих посвідчень журналістів ви дискредитуєте як журналістику, так і громадський сектор.

Для попередження подібних ситуацій у майбутньому готові ініціювати інформаційно-просвітницький семінар за участі фахівців-юристів НМПУ для чиновників керівної ланки районних та обласного рівня з роз’яснення прав і обов’язків представників влади у робочому спілкуванні з представниками ЗМІ.

17.05.2015

peredplata