Четвертий місяць чернівчанці обіцяють відновити радіомовлення

Народна трибуна

Крик душі
«Четвертий місяць перебуваємо наче відрізані від світу, бо у нашому будинку не працює дротове радіо, без якого ми почуваємося відрізаними від світу, – крик душі мешканців вул. Головної, 204-Б м. Чернівці. — Куди лишень не зверталися, все намарне. А ми ж щомісяця справно вносимо на відповідні рахунки абонентну оплату, сподіваючись на те, що «Укртелекомівці» так само справно надаватимуть нам послуги. Вони ж відповідають, що зроблять перерахунок за той період, коли радіо мовчало…

Нам перерахунку не потрібно, просто допоможіть, посприяйте, аби у будинку відновилося мовлення! Адже для мешканців таких дев’ятиповерхівок, як наша, дротове радіо є також і серйозним засобом оповіщення про небезпеку в разі її виникнення, і це досить актуально у сьогоднішній складний для нашої країни період».

Писк влади
У відділі прийому заявок на ремонт ліній Чернівецького відділення ПАТ «Укртелеком» повідомляють, що ситуація з відновленням мовлення у будинку, про який йдеться, не така вже й проста – там треба замінити лінію, а для цього необхідно мати спеціальний дріт, якого наразі немає і цьогоріч його навіть не отримували.

Інженер лінійної служби Ілля Іванович Діліон не зовсім погоджується зі своїм колегою – каже, що 500 м дроту вже витратили на капітальний та поточний ремонт дротів, пошкоджених під час заміни ліній електропередач (радійні лінії також кріпляться до опор ЛЕП). Окрім відсутності дроту, чоловік називає ще дві вагомі причини невчасного реагування на заявки абонентів: незацікавлених у ремонті та відновленні радіомовлення багатьох мешканців цього будинку, котрі не відчиняють майстрам обладнані домофонами двері під’їздів та, відповідно, горищ, а також відсутність необхідної кількості майстрів – на 9 дільниць, мовляв, по місту їх працює всього троє. І це на 1,5 тисячі абонентів. Саме тому не встигають працівники вчасно реагувати на звернення.
Начальник комбінованого центру телекомунікацій Сергій Павлюк запевнив, що вивчить ситуацію по Головній, 204-Б, долучиться до проблеми літніх чернівчан та посприяє найшвидшому відновленню радіомовлення. Чи це буде так, дізнаємося вже невдовзі.


Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata