Туристичний збір приніс перлині Буковини майже 45 тисяч гривень

Впродовж січня-травня цього року до місцевої скарбниці Чернівців надійшло 44,3 тисяч гривень туристичного збору. На сьогодні у Чернівцях обліковується 36 платників туристичного збору (із них 11 – юридичних осіб та 25 приватних підприємців), які справляють туристичний збір за надання послуг, пов\’язаних з тимчасовим проживанням. Про це повідомляє Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Відповідно до поданих в податкову інспекцію декларацій з туристичного збору, нараховані суми збору в повному обсязі надійшли до місцевого бюджету.
Нагадаємо, згідно з рішенням сільської, селищної та міської ради справляння туристичного збору здійснюється такими податковими агентами:

– адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу, санаторно-курортними закладами;
– квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;
– юридичними особами або фізичними особами – підприємцями, які уповноважуються сільською, селищною або міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

Ставка збору складає 1 відсоток вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість) і до вартості не включаються харчування та інші послуги, але туристичний збір – своєрідний індикатор розвитку туризму. Тому, хочеться сподіватись, що залишивши символічну суму збору в місцевому кошику, гості нашого міста обов’язково повернуться до нього, щоб продовжити відкривати для себе прекрасну архітектуру, європейську культуру та гостинність чернівчан, і надходження туристичного збору суттєво зростатимуть.

peredplata