У Чернівцях підбивають підсумки реалізації проекту \”Еко-Карпати\”

У Чернівцях підбивають підсумки реалізації проекту "Еко-Карпати"У Чернівцях проходить фінальна конференція проекту “Еко-Карпати: розвиток еко-бізнесу в прикордонних Карпатах як спосіб покращення конкурентоспроможності економіки”.
Захід відбувається за участі представників влади Буковини, Генерального консула Румунії в Чернівцях Елеонори Молдован, представників Спільного технічного секретаріату, науковців, партнерів проекту з Румунії та Молдови.
Проект фінансується Європейським Союзом в рамках спільної Операційної Програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007 – 2013». Його метою є проведення комплексу заходів, спрямованих на розвиток туристичної інфраструктури у транскордонному Буковинському регіоні, що покращить його туристичну привабливість як для «внутрішнього», так і для «зовнішнього» туриста. Проект закінчується 19 серпня 2015 року, триває впродовж 21місяця – з 20 листопада 2013 року. Бюджет складає 715 тисяч євро.
На конференції підведено підсумки проведених у ході реалізації Проекту разом з партнерами заходів. Серед інших – тренінги: еко-туризм, еко-сільське господарство, еко-ремесла. Цікавим також був проведений тренінг для органів місцевої влади та представників туристичного сектору; тренінг для готельєрів. Також проведено два засідання робочої групи стосовно стратегічного планування, результатом яких став розроблений логотип та бренд «Еко-Буковина». Розроблено та видано двомовний посібник з еко-підприємництва, брошуру «Еко-туризм», практичний посібник»Започаткування власної справи з еко-бізнесу», туристичні мапи Буковини (Вижницький, Путильський та Сторожинецький райони Чернівецької області, Єдинецького району Республіки Молдова та Сучавського повіту Румунії. Створено короткий промоцій ний відеоролик.
Також було розроблено 5 еко-маршрутів.
Україна: Пішохідний маршрут: Вижниця – Виженка – урочище Лужки – Протяте каміння – перевал Німчич – Виженка – Вижниця.
Туристичний маршрут: смт. Берегомет – еколого-просвітницький центр НПП «Вижницький» – т. Сірет – г. Малий Стіжок (печера Довбуша) – гірськолижно-туристичний комплекс Мигове – водоспад «Вовчий перехід» – австрійський Писаний камінь – історико – краєзнавча пам’ятка «Гамарня»
Республіка Молдова
Пішохідний маршрут:
Єдинці – ущелина «ЛА Кастел» – неолітична печера на вершинах схилу Бринзенської ущелини – ущелина «Трінка» – долина річки Драгиште – Бурланийська ущелина – річка Раковець в буздуженській ущелині.
Румунія
Тематичний маршрут «Людина та сіль»: село Качіка, Сучавський повіт
Базиліка Успіння Пресвятої Богородиці – старе кладовище – Хресний шлях – сольова шахта Качіка, тематична стежина сіркового кар’єру в Келіманських горах

peredplata