На Буковині зменшилось виробництво м’яса і молока

У січні–червні 2015 р. в області вироблено 26,3 тис.т м’яса в живій вазі, 131,6 тис.т молока, 202,5 млн.шт. яєць. У порівнянні з січнем–червнем 2014р. обсяг виробництва м’яса зменшився на 5,7%, молока – на 1,3%, яєць отримано на 2,5% більше. Про це повідомляє Головне управління статистики у Чернівецькій області.

На 1 липня 2015р., за розрахунками, в області утримувалось 113,9 тис. голів великої рогатої худоби (з них 60,5 тис. корів), 179,7 тис. – свиней, 61,0 тис. – овець та кіз та 4,0 млн. голів птиці. Порівняно з 1 липня 2014р. в області відбулося зменшення поголів’я великої рогатої худоби на 9,6% (у т.ч. корів – на 8,2%), свиней – на 2,1%, овець та кіз – на 10,3%, птиці – на 5,8%.

peredplata