За півроку чернівчани сплатили більше півмільйона гривень податку на нерухоме майно

За півроку чернівчани сплатили більше півмільйона гривень податку на нерухоме майно
Більшість платників податку за нерухомість – це юридичні особи, які цьогоріч поповнили місцеву скарбницю на 483,4 тис. грн. Фізичні особи сплатили на користь держави 38,1 тис. грн податку на нерухоме майно.
До 1 липня громадяни – власники нерухомого майна, за яке необхідно буде сплатити податок, – отримали податкове повідомлення про нараховану суму податку. Протягом 60-ти календарних днів із дня отримання повідомлення-рішення від органу ДФС власники нерухомості зобов\’язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити
Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою (квартирами) загальною площею більше 120 м2 і будинком (будинками), загальна площа якого перевищує 250 м2, різними видами нерухомості, загальна площа яких сумарно перевищує 370 м2. Ставки податку на нерухоме майно встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 м2 загальної площі об\’єкта житлової нерухомості.
Детальну інформацію щодо нарахування і сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, платники можуть отримати за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-а, каб.222, або за телефоном 54-60-23.

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata