Сільська рада незаконно надала в оренду 5,2 га землі

Прокурор Глибоцького району звернувся до суду з 3 позовними заявами про скасування незаконних рішень Багринівської сільської ради за якими трьом фізичним особам незаконно надано в користування 5,2 га землі вартістю понад 147 тис. грн..
Так, встановлено, Багринівська сільська рада своїм рішенням від 04.02.2015, порушуючи вимоги ст. ст. 122-125 Земельного кодексу України надала на умовах оренди дві земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальної площі 4 га без розроблення землевпорядної документації.
Аналогічне порушення виявлено і у рішенні 2009 щодо надання в орендне користування 1 особі земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальної площі 1,2 га, на підставі якого 06.02.2015 з порушенням вимог Закону України «Про оренду землі» між Багринівською сільською радою та трьома особами укладено угоду про платне використання землі (на термін до виготовлення землевпорядної документації). Більше того, як вбачається з інформації Багринівської сільської ради, 1,2 га землі знаходяться поза межами населеного пункту с.Багринівка, тому сільська рада не мала законних повноважень щодо надання цієї ділянки в оренду.
.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata