Кому заважала лавочка на тролейбусній зупинці «Кемпінг» у Чернівцях?

« Ще восени минулого року хтось зрізав лавочку на зупинці «Мала автобусна «Кемпінг» по вулиці Московської олімпіади, досі її не відновлено, і потерпають через це зазвичай літні люди, – крик душі мешканців вулиць Івана Франка, Заньковецької, Університетської – Абрамчук П. С., Бойко В. Г., Саракуца І. Ф., Тодосійчук К. М. та інших. Причина ж в тім, що саме на місці колишньої зупинки збудували фірмовий магазин.
А всі чернівчани знають, що з цієї зупинки люди дістаються Кобзарської, Смотрицької, Таджицької вулиць, котрі ведуть до дачних ділянок. Як правило, найчастіше громадським транспортом туди їдуть пенсіонери – ветерани Великої Вітчизняної війни та ті, хто належить до категорії «Діти війни», часом з малими онуками. Через відсутність такого важливого місця ми не маємо змоги відпочити, очікуючи на тролейбус маршруту №4. Посприяйте, будь ласка, щоб нашу зупинку таки повернули і щоб її належно обладнали – лавочкою та спеціальним навісом, як було до минулого року!»
Писк влади
У відділі транспорту департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради пояснюють, що зазвичай питання обладнання зупинок громадського транспорту у місті курував Центр міських пасажирських перевезень, який наразі ліквідовано. Тоді такі місця облаштовувала за власні кошти рекламна компанія. Але самі ж чернівчани і навіс, і встановлену лавочку для очікування тролейбуса розбили та повністю поламали, через що районна рада розпорядилася зняти її. За вказаною адресою департаментом містобудівного комплексу було надано дозвіл на розміщення там торгівельної точки. Зупинку, про яку йдеться у зверненні до газети, насправді не переносили – вона залишилася. За словами головного спеціаліста відділу транспорту Георгія Косована, наразі вирішується питання про передачу зупинок громадського транспорту іншому балансоутримувачу, якому саме – міська рада повідомить згодом. Чиновники ж від транспорту обіцяють, що задля зручності містян вирішать це питання із господарями магазину вже найближчим часом.
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata