На кордоні з Румунією з\’являться ще 2 пункти пропуску

На кордоні з Румунією з'являться ще 2 пункти пропускуНаступного року буде відкрито два пункти пропуску — \”Красноїльськ\” та \”Дяківці\”.

Найближчим часом розпочнеться будівництво міжнародних автомобільних пунктів пропуску на ділянці кордону Україна-Румунія у рамках Угоди про фінансування спільної операційної програми транскордонного співробітництва «Україна – Румунія – Молдова», – повідомляє Vsemisto.info.

У 2010 році майже всі пропускні пункти на кордоні з Румунією закрили, з того часу ця ділянка залишилася у занедбаному стані – на сьогодні з 6-ти на спільній ділянці працює лише 1 автомобільний пропускний пункт.

Наступного року українська та румунська сторони планують запуск двох міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Красноїльськ» та «Дяківці». Передбачено повне оновлення та модернізація: будівництво 7-ох сучасних павільйонів для митного контролю, 8-ми – для паспортного та 4-ох для пішоходів.

Пропускна спроможність пропускних пунктів «Дяківці» та «Красноїльські»:

– до 550 громадян на добу,

– 100 автотранспортних засобів на добу з них:

– 10 – вантажних автомобілів;

– 90 – легкових автомобілів та автотранспорту з обмеженою вантажопідйомністю до 3,5 т.

Автомобільні пункти пропуску будуть оснащені сучасним спеціалізованим рентгенівським обладнанням, ваговими комплексами, системами відео-контролю та супутникового зв’язку.

Таким чином вже наступного року на кордоні з Румунією з’являться сучасні європейські пропускні пункти, а українсько-румунський кордон відновить сполучення європейських економічних шляхів.

Джерело:http://www.vsemisto.info/ukraineandworld/8341-kordon-rumunia-punkt-propusku

peredplata