ШАХОВЕ СВЯТО У ЧЕРНІВЦЯХ!

21-26 липня 2015 року у Чернівецькому фізкультурно-оздоровчому комплексі «Олімпія» відбувся шаховий фестиваль Chernivtsi Open 2015.
На старт турніру з класичних шахів вийшло 75 шахістів з 14 областей України. Запекла боротьба тривала 6 днів й остаточні результати вирішувалися в заключному турі у партіях лідерів.

Перемогу з результатом 7,5 очок з 9 можливих здобув талановитий 13-річний вінничанин, майстер спорту України та майстер ФІДЕ, дворазовий чемпіон Європи у своїй віковій категорії Віктор Матвіїшен. Друге місце, безкомпромісно захищаючи честь нашого краю, виборов чернівецький майстер спорту України Михайло Ярмистий, поступившись лідеру лише пів-очка. Замкнув трійку призерів майстер спорту України Артем Омеля з Білої Церкви. У спеціальних номінаціях відзначився ще один буковинець – кандидат у майстри спорту Валерій Кордубан показав найкращий результат серед ветеранів (шахістів старше 60 років).

Не менш напруженими виявилися інші змагання фестивалю – бліц-турнір, де кожному гравцю відводилося на партію лише 3 хвилини. Цей видовищний шаховий спектакль зібрав 54 учасники. І знову перемогу святкував Віктор Матвіїшен (Вінниця) з результатом 8 очок з 9 можливих. Другу сходинку посів його земляк міжнародний майстер Микола Бондар (7 очок з 9), а «бронзу» виборов володар найвищого рейтингу (рейтинг-фаворит) турніру Олег Будніков із Запоріжжя (6,5 очок з 9). Слід відзначити, що наш земляк Валерій Кордубан й у цій шаховій дисципліні показав найкращий результат серед ветеранів.
Докладніше з інформаційними матеріалами та результатами фестивалю можна ознайомитися спеціальній сторінці змагань:
http://ukrchess.org.ua/turnir/Archive/Cernovtsy/2015/chernovtsy2015.html
та у мережі Facebook:
https://www.facebook.com/events/403027253220280/406318139557858

Шаховий фестиваль Chernivtsi Open 2015 проводився громадською організацією «Альянс професійних шахістів», Фондом Василя Розная у партнерстві з Управлінням фізичної культури та спорту Чернівецької міської ради

ОРГАНІЗАТОРИ ВИСЛОВЛЮЮТЬ ЩИРУ ВДЯЧНІСТЬ УСІМ, ХТО ПІДТРИМАВ ШАХОВЕ ДІЙСТВО! ОСОБЛИВА ПОДЯКА МІСЦЕВИМ МАС-МЕДІА, ЩО, ЯК ЗАВЖДИ (!) ПРОФЕСІЙНО ТА ОПЕРАТИВНО ВИСВІТЛЮВАЛИ ЗМАГАННЯ!!!

peredplata