За січень-липень 2015 року жителі Чернівецької області сплатили майже 47 млн. грн. військового збору

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області, станом на 1 серпня, буковинські платники податків перерахували до державної скарбниці 46 млн. 924 тис. грн. військового збору, що становить 111,5 відсотка до прогнозованого показника. Таким чином буковинці роблять свій внесок у спільну справу зміцнення обороноздатності України та надання допомоги її мужнім захисникам.
Нагадуємо, що військовий збір було запроваджено у серпні 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки Збройних Сил України, підрозділи яких виконують завдання у зоні проведення анти терористичної операції на Сході країни. Ставка збору становить 1,5 відсотка доходів, що підлягають оподаткуванню. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти – для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.
Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.
Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг).
Водночас, із 11 червня 2015 року від оподаткування військовим збором звільнено доходи громадян від операцій з купівлі/продажу валюти.

peredplata