Громадські експерти оцінять проект Статуту територіальної громади Чернівців

Експертне обговорення пропозицій до проекту Статуту територіальної громади Чернівців, які значно розширюють можливості жителів міста Чернівців брати участь у вирішенні питань місцевого самоврядування та здійсненні контролю за роботою органів і посадових осіб місцевого самоврядування, відбудеться 13 серпня 2015 року о 15:00 в Ратуші ( каб.202).

Зміни і доповнення до Статуту територіальної громади Чернівців підготувала робоча група, яка працювала над удосконаленням цього важливого для чернівчан документу впродовж травня – липня цього року. Вони покликані сприяти зміцненню демократичних засад і відкритості муніципального управління у Чернівцях.

Доповненням до проекту Статуту Чернівців стали положення:

· «Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання у місті Чернівцях».

· «Про місцеві ініціативи у місті Чернівцях»

· «Про громадські слухання у місті Чернівцях»

· «Про консультації з громадськістю у місті Чернівцях». –

· «Про електронні петиції в місті Чернівцях»

· «Про звітування міського голови, виконавчих органів, постійних комісій та депутатів міської ради».

· Порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування в місті Чернівцях.

З проектом Статуту та додатками до нього можна ознайомитися на сайті міської ради за посиланням: http://chernivtsy.eu/portal/4/chernivchan-zaklykayut-doluchytysya-do-obgovorennya-proektu-statutu-terytorialnoyi-gromady-72911.html

Громадське обговорення проекту Статуту громади Чернівців триватиме до 29 вересня, коли документ буде винесено на затвердження сесії міської ради.

Громадськими модераторами першого експертного обговорення проекту Статуту громади виступають Товариство «Український Народний Дім», ГМ «Опора», Буковинська партнерська агенція, Буковинський Центр виборчих технологій, Інформаційно-правовий центр «Наше право», Буковинський центр реконструкції та розвитку, Буковинська агенція регіонального розвитку, Громадська рада при виконавчому комітеті міської ради. В експертному обговоренні візьме також участь міський голова Олексій Каспрук.

Долучитися до дискусії запрошують представників громадських організацій, журналістів та зацікавлених активістів.

Додаткова інформація за тел.- 0509091345 (Євгенія Олійник)

peredplata