Чернівці можуть отримати гроші з Європи на оновлення тролейбусного парку

Чернівці можуть отримати гроші з Європи на оновлення тролейбусного паркуЄвропейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розглядає можливість виділення 100 млн. євро кільком українським містам для поліпшення інфраструктури громадського транспорту з фокусуванням на реновації та підвищенні ефективності транспорту. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Відповідні проекти рада його директорів планує розглянути 14 жовтня 2015. Про це інформує сайт банку. Згідно з повідомленням, кредитні кошти планується надати підприємствам громадського транспорту Одеси, Чернігова, Чернівців та кількох інших міст країни під гарантії муніципалітетів. Як повідомив начальник комунального підприємства «Чернівецьке тролейбусне управління» Іван Іванічек, зустріч з представниками банку відбулась в березні цього року у Львові, де йшлося про придбання 40 тролейбусів та капітальний ремонт контактної мережі по вулиці Головній. Загальна вартість кредиту 8 млн.євро. При цьому до підписання відповідних договорів ЄБРР має намір виділити в рамках технічної кооперації до 2,5 млн. євро, після підписання – ще 5,5 млн. евро.

Представники Європейського банку реконструкції та розвитку планують приїхати в Чернівці, відвідати тролейбусне управління та обговорити подальші плани щодо кредитування комунального підприємства під гарантії міської влади.

peredplata