Буковинці цьогоріч споживають менше газу, більше – вугілля

Головне управління статистики у Чернівецькій області інформує, що підприємствами та організаціями області усіх видів економічної діяльності протягом липня п.р. використано 6,4 млн.м3 газу природного, палива дизельного – 3,4 тис.т, вугілля кам’яного – 1,5 тис.т та бензину моторного – 0,6 тис.т.

У порівнянні з липнем минулого року зменшились обсяги споживання газу природного на 13,3%, бензину моторного – на 10,3% та газойлів (палива дизельного) – на 6,8%, проте обсяги вугілля кам’яного збільшились на 10,5%. У структурі використаного палива основну частку займав газ природний 51,6%, на паливо дизельне припадало 33,9%, на вугілля кам\’яне – 8,2% та на бензин моторний – 6,2%.

Крім того, населенню через мережу АЗС реалізовано бензину моторного – 3,8 тис.т та газойлів (палива дизельного) – 4,6 тис.т.

Основними споживачами енергетичних матеріалів та продуктів перероблення нафти залишаються підприємства та організації м.Чернівців (73,3% від загальнообласного обсягу).

Станом на 1 серпня п.р. залишки енергетичних ресурсів у споживачів та постачальників області включаючи залишки на АЗС склали: вугілля кам’яного – 5,5 тис.т, дизельного пального – 3,7 тис.т, бензину моторного – 3,0 тис.т та мазутів топкових важких– 0,1 тис.т.

peredplata