У першому півріччі нинішнього року бізнес – спільнота Буковини отримала податкових пільг на суму понад 246 млн. грн.

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області, пільгами визначеними нормами Податкового кодексу України при сплаті трьох видів податків скористалися 1054 юридичні особи та 39 підприємців – фізичних осіб. Сума пільг у яких відповідно перевищила 236,4 млн. грн. та 10,0 млн. грн.

В цілому, із платежів до Державного бюджету сума отриманих пільг збільшилася в порівнянні з минулим роком на 44,5 млн. грн. або на 25,2 відсотків і складає 221,4 млн. грн., а до місцевого бюджету – 25,0 млн. грн.

Обсяг наданих пільг у першому півріччі нинішнього року перевищує 25,6 відсотків фактичних надходжень. 89,8 відсотків від загальної суми пільг отримано платниками при сплаті податку на додану вартість – 221,3 млн. грн., податку на прибуток – майже 0,3 млн. грн. або 0,1 відс., платі за землю – 24,9 млн. грн. або 10,1 відсотків.

Серед пільговиків з податку на додану вартість – експортери товарів та послуг, навчальні заклади та сільськогосподарські підприємства, яким визначено спеціальний режим оподаткування. Пільги при сплаті земельного податку отримали 727 землевласників, левову частку серед яких займають пільги встановлені органами місцевого самоврядування.

peredplata