Буковинські батьківщинівці виступили із заявою проти кричущих призначень та подвійних стандартів

Цими днями буковинцям стало відомо про ще одне кричуще призначення, здійснене постмайданною владою на відповідальну посаду в краї. Керівником Сторожинецького лісового коледжу став депутат районної ради (від Партії регіонів), колишній голова райради (за квотою Партії регіонів), колишній керівник районного виборчого штабу кандидата в президенти В.Януковича, колишній голова райдержадміністрації, колишній член медведчуківської СДПУ(о), колишній чиновник при всіх попередніх владах Петро Брижак. Обуренню громади немає меж.

Публічно влада заявляє про необхідність перезавантаження, про люстрацію, про відповідальність колишньої влади за спровоковані і допущені нею злочини, а тим часом тримає у своїй обоймі цілу плеяду «колишніх», тасує їх у «владній колоді» і почергово дістає як тузів з рукава. Таке враження, що відбуваються якісь домовленості і об’єднання з тією владою, яка зовсім недавно довела країну просто до абсурду. І перед виборами це означає вже не непорозуміння, а цілком обміркований план.

Адже такі випадки далеко не поодинокі – коли на відповідальні посади призначаються ті, кому за всіма нормами і моралі, і люстраційного законодавства там бути протипоказано. Загальновідомими є й факти, коли завдяки змові так званих «демократичних сил» у місцевих радах, їх продовжують очолювати вчорашні посіпаки злочинної влади. Найяскравіші приклади цього у нас – чинний голова Чернівецької обласної ради, регіонал Михайло Гайничеру та його заступник. Численні ініційовані депутатською фракцією «За Батьківщину» в облраді спроби відсторонити їх від посади були безуспішними саме тому, що рада залишилася під впливом тих самих «регіоналів» і стушкованих депутатів, які балотувалися від «Нашої України», а тепер перефарбувалися у кольори численних нових партій. Нічого не змінилося. Більше того: ніяких змін влада, судячи з фактів, і не планує.
Ми вимагаємо від влади покласти край совковій традиції говорити одне, робити друге, а думати третє. Вимагаємо припинити закулісні обговорення і підкилимні таємні призначення. Вимагаємо припинити вважати себе вищою кастою вершителів доль, а людей – джерело влади в Україні згідно з Конституцією! – вважати другим сортом.

Протестуємо проти таємного призначення Петра Брижака. Він не гідний обійняти посаду керівника освітнього закладу. Як може очолювати колектив освітян той, хто маніпулюватиме розумом і свідомістю молоді?! Адже ця людина, будучи районним депутатом, однозначно і категорично демонструвала свою позицію щодо минулої і сьогоднішньої влади, щодо недавніх подій в країні і своїх планів на майбутнє.
По-перше, Петро Брижак голосував проти української мови, коли обговорювали новий закон про мови.
Зривав сесію районної ради, на якій передбачалося прийняти звернення щодо відставки президента Януковича.
На проведених через зрив сесії зборах депутатів, які підтримали звернення про відставку Януковича, Петро Брижак удвох зі своїм заступником демонстративно, з президії, голосували проти цього звернення. Це було вже після побиття студентів на Майдані.
Ні Майдан, ні розстріл Небесної сотні не спонукав пана Брижака до змін. Після Майдану за будь-якої нагоди він паплюжив нову владу, не брав участі у жодній патріотичній акції в районі, а на 9 Травня, коли весь світ відзначав Дні пам’яті і примирення, покладав квіти пам’ятнику загиблим воїнам у парі з першим секретарем райкому КПУ.

А тепер він очолить коледж, на активних студентів якого тиснуло керівництво, коли студенти вийшли на акції протесту під час Майдану-2013?
Переформатування пана Брижака під прапори іншої партії (на цей раз – так званої Аграрної партії) не змінило його позицій. Підконтрольна йому група в районній раді – це ті самі віддані вчорашні «регіонали».
Якщо владу це все влаштовує – то громаду ні. Підтримуємо громаду у небажанні терпляче проковтнути цей ляпас від влади.

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

peredplata