За вісім місяців 2015 року буковинці до державної скарбниці заплатили понад 53,6 млн. грн. військового збору

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області, це майже на 6 млн. грн. більше прогнозованого показника (112,8 відсотків). Таких надходжень здобуто завдяки високому рівню податкової культури та патріотизму платників області.

Військовий податок запроваджено з 3 серпня 2014 року. Ставка збору складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є особи, визначені у статті 171 Податкового кодексу. Оподаткуванню військовим збором підлягають доходи, визначені ст. 163 Кодексу.

Також фахівці фіскальної служби регіону нагадують, що відповідно до внесених у Податковий кодекс України зміни, оподаткуванню військовим збором підлягають такі види доходів, які не оподатковуються податком на доходи фізичних осіб, а саме проценти, що нараховані на цінні папери, емітовані Мінфіном, та на боргові зобов’язання Національного банку України; дивіденди, які нараховуються на користь платника податку у вигляді акцій (часток, паїв), емітованих юридичною особою – резидентом, що нараховує такі дивіденди за умови, що таке нарахування жодним чином не змінює пропорцій участі всіх акціонерів у статутному фонді емітента; сума доходу, отримана платником податку за здані (продані) ним вторинну сировину, побутові відходи, брухт кольорових металів, включаючи використані акумулятори,залишки та брухт електричних акумуляторів із вмістом свинцю, та брухт дорогоцінних металів, проданий Національному банку України; інвестиційний прибуток від операцій з борговими зобов’язаннями Національного банку України та казначейськими зобов’язаннями України, емітованими Мінфіном, у тому числі від зміни курсу іноземної валюти.

peredplata