Рятувальники Буковини ліквідували 4 пожежі, які виникли через загорання сухої трави

За останню добу пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області ліквідували 4 пожежі, які сталися через загорання сухої трави. В смт. Лужани горіла суха трава на площі 100 кв.м.. Вогонь перекинувся на розташовані поруч 2 господарські будівлі, а звідти на житловий будинок. Розповсюдженню пожежі сприяло те, що будівлі були дерев’яними. Оскільки в даному господарстві ніхто не проживав, то небезпеку помітили мешканці сусідніх будинків вже тоді, коли вогонь охопив всі 3 будівлі. Загальна площа пожежі склала 195 кв.м.. За місцем виклику виїжджали вогнеборці міста Кіцмань та місцеві пожежні команди смт. Лужани і Неполоківці. Основним завданням вогнеборців було недопущення подальшого поширення вогню, так як поруч знаходився ще один житловий будинок, на який міг перекинутися вогонь. Вогнеборці ліквідували пожежу, запобігши розповсюдженню вогню. Вогнем знищено 2 господарські будівлі, покриття та перекриття житлового будинку, речі домашнього вжитку. Причиною виникнення пожежі є необережне поводження з вогнем невстановленою особою.
Того ж дня суха трава горіла в Чернівцях по вул.. Шухевича. Так, як неподалік знаходилася дерев’яна господарська будівля, полум’я перекинувся на неї та за лічені хвилини повністю охопило всю споруду. Небезпеку помітили люди вже тоді, коли горіла вся господарська будівля. Рятувальники групи пожежогасіння аварійно-рятувальної частини АРЗ СП Управління ДСНС були направлені на місце події. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу. Полум’ям знищено господарську будівлю, суху траву на відкритій території. Пожежу спричинило необережне поводження з вогнем невстановленою особою.
Ще 2 пожежі через спалювання сухої трави виникли в місті Вижниця, де горіла трава на площі 500 кв.м.., та в селі Лашківка Кіцманського району, під час якої вогнем була охоплена площа 800 кв.м.. В обох випадках, рятувальники ліквідували небезпеку, не допустивши подальшого поширення пожежі. Постраждалих на пожежах немає.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata