У Чернівцях неповнолітнім продають алкоголь і цигарки

У Чернівцях неповнолітнім продають алкоголь і цигаркиЗа інформацією головного державного ревізора інспектора відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПІ у м. Чернівцях Олени Мішанчук: «саме в торгівлі підакцизними товарами виявляється чи не найбільше порушень. Найбільш зухвалі порушення – це продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім.

Учора податківці з представниками органів внутрішніх справ відвідали один із таких «закладів торгівлі», що знаходиться майже у центрі міста поблизу школи. Аферисти оформили на літню жінку ліцензію на торгівлю алкоголем та тютюновими виробами, касову техніку (якою не користувались), і розгорнули свій «бізнес». Під час візиту податківців та міліціонерів 14-ти річному школяреві продали алкоголь, а користуватись касовим апаратом взагалі не навчились. При цьому, вели себе настільки грубо та зухвало, що змусили ревізорів вдатися до більш жорстких заходів.

Наразі начальником ДПІ у м. Чернівцях прийнято рішення про застосування адміністративного арешту майна платника, обґрунтованість якого підтвердить суд. Але, безумовно, що таке відверте ігнорування закону не залишиться без покарання»,- розповіла Олена Аспазіївна.
Впродовж восьми місяців цього року чернівецькі податківці виявили 14 випадків продажу алкоголю та цигарок неповнолітнім. Крім власного сумління, продавцям та власникам магазинів і кафе необхідно пам’ятати, що за продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім передбачена відповідальність. До таких суб\’єктів застосовують фінансові санкції у вигляді штрафів у сумі 6800 гривень та анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Загалом упродовж цього року чернівецькі податківці притягнули до
відповідальності 63-х суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами. Загальна сума штрафних та фінансових санкцій до порушників склала 4,7 млн. грн.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях закликає батьків та педагогів бути уважними до своїх дітей, та повідомляти до правоохоронних органів та податкової інспекції про усі відомі факти продажу алкоголю та тютюну дітям. Не будьте байдужими до здоров’я нашої молоді.

peredplata