Партія регіонів хоче ввести комендантську годину для дітей

«Обмеження перебування дітей і підлітків після 22-ї години у громадських місцях без супроводу батьків має бути затверджене законодавчо», – вважає член парламентської фракції Партії регіонів, голова Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти Максим Луцький. Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це він сказав у коментарі УНН.
«Я також батько, і для мене це питання досить актуальне. Статистика дитячої злочинності сьогодні вражає. Дітей можна побачити опівночі в будь-якому \”злачному\” місці: на дискотеці, в нічному клубі, на вулиці. Перш за все, треба зробити так, щоб діти відчували себе у безпеці. А як це буде називатися – комендантським часом чи обмеженням – не має значення», – зазначив Луцький.
За його словами, потрібно не просто обмежити перебування на вулиці дітей та підлітків у нічну пору, а запропонувати їм альтернативу.
\”Дітей потрібно загрузити фізично. Футбол, волейбол, плавання, танці, всілякі гуртки – це найефективніші та дієві методи самовираження. Лише ненав\’язливий контроль за безпекою дітей не викличе їхнього протесту\”, – переконаний регіонал.
Вiн також наголосив на тому, що обмеження щодо перебування дітей віком до 14 років у громадських місцях уже давно діють у Хмельницькій, Житомирській областях, у Миколаєві, а незабаром до них приєднається і Львівська область.
«Київська влада поки що пропонує ввести лише штрафи для батьків, діти яких перебувають без нагляду. Їх хочуть штрафувати на 8 тис грн. Але навряд чи це вирішить проблему дітей на вулиці. Розпочнуться судові тяганини, заяви батьків і так далі. А діти тим часом будуть, знову ж таки, на вулиці», – зазначив політик.

peredplata