Митники та прикордонники Буковини припинили контрабанду цигарок вартістю понад 20 тисяч гривень

Чергову спробу незаконного переміщення тютюнових виробів з білоруською акцизною маркою припинено сьогодні під ранок при здійсненні у пункті пропуску “Порубне” співробітниками Чернівецької митниці спільно з прикордонниками поглибленого огляду вантажного автомобіля марки «ІВЕКО» з напівпричепом марки «KRONE SD» під керуванням громадянина Республіки Білорусь, який слідував з Росії до Румунії в службових справах. Про це повідомляє прес-центр Чернівецької митниці.

Митники та прикордонники Буковини припинили контрабанду цигарок вартістю понад 20 тисяч гривень

Приховані від митного контролю сигарети білоруського виробництва марки «NZ» у кількості 1850 пачок знаходились в спеціально виготовленому тайнику напівпричепа, в середині передньої пари коліс між гумовою шиною та металевим диском. Доступ та виїмка до сховку стали можливими після демонтажу коліс та відокремлення гумової шини від металевого диска.

Таким чином, громадянин вчинив дії, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару загальною вартістю 20 тис. 350 грн.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України, а це означає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів, безпосередніх предметів ПМП з конфіскацією цих товарів і транспортних засобів, що використовувалися для їх переміщення шляхом приховування.

За складеним співробітниками митниці протоколом про ПМП тютюнові вироби вартістю понад 20 тис.грн. та напівпричеп із спеціально виготовленими тайниками, оцінений у 150 тис.грн., вилучено.

peredplata