В трьох Чернівецьких територіальних виборчих комісіях змінився керівний склад

У Вижницькій, Сторожинецькій та Чернівецькій міській територіальних виборчих комісіях змінився керівний склад. Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії від 11 вересня, достроково припинено повноваження голови Чернівецької міської виборчої комісії Тараса Покорного від партії «Блок Петра Порошенка «Солірадність» і призначено новим головою Сергія Бостана. Зміна голови комісії від партії «Солідарність» відбулась і в Сторожинецькій територіальній виборчій комісії. Там замість Тетяни Ярової головуватиме Дмитро Балінов. А в Вижницькій виборчій комісії замість заступника голови Ольги Чорней буде Володимир Пилип’юк. Про це повідомляє ГО \”Опора\”.

Ввечері 11 вересня відбулось засідання Чернівецької міської виборчої комісії. Під час засідання було повідомлено про заміну голови. Новий голова комісії від «Солідарності» Сергій Бостан вже склав присягу і приступив до виконання своїх обов’язків. Сергій Бостан в 2010 році на місцевих виборах брав участь у кампанії від «Сильної України», а на позачергових виборах 2014 року був довіреною особою кандидата в 201 виборчому окрузі Євгена Мотовиліна,

Як і в інших територіальних комісіях області, подання на керівників та членів районних виборчих комісій міста Чернівці відбувається не без труднощів. Так, тільки чотири місцеві осередки політичних партій вчасно зробили подання, а саме: «Солідарність», «Батьківщина», Народний фронт та політична партія «Соціалісти».

Під час засідання Чернівецька міська виборча комісія розглянула вказані подання і на їх основі сформувала три районні виборчі комісії та визначила їх керівний склад. Шляхом жеребкування було розподілено керівні посади в районних виборчих комісіях. Так, головою Шевченківської виборчої комісії став представник партії «Соціалісти», заступником – від «Батьківщини», секретарем – представник «Солідарності». Головою Першотравневої виборчої комісії визначено делегата від «Солідарності», посада заступника дісталась «Батьківщині», а секретаря – Народному фронту. В Садгірській районній виборчій комісії головою визначено представника від Народного фронту, заступником – представника від «Солідарності», секретарем – від «Батьківщини».

Також, як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, в Глибоцькій територіальній виборчій комісії подання на членів комісій в повному обсязі на членів комісій зробили також тільки чотири партії – «Батьківщина», «Солідарність», Народний фронт та Аграрна партія. В той самий час Опозиційний блок та партія «Відродження» на подали жодного члена виборчих комісій.

Нагадаємо, відповідно до ст. 22 закону України «Про місцеві вибори», до 12 вересня включно територіальні виборчі комісії Чернівецької області мають сформувати міські, селищні та сільські виборчі комісії.

Чернівецьке представництво «ОПОРИ» розпочало кампанію громадського спостереження за місцевими виборами в Чернівецькій області. Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata