Кінологічною командою Чернівецької митниці спільно з прикордонниками виявлено приховані сигарети

520 пачок сигарет марок “KENT HD”, “Marble” та “VICEROY” виявлено сьогодні під ранок кінологічною командою Чернівецької митниці ДФС спільно з представниколм прикордонної служби при проведенні поглибленого огляду легкового автомобіля марки “Ауді А3” в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет”.
Водій автівки, який прямував з України до Румунії в приватних справах, приховав від митного контролю товар в спеціально виготовленому тайнику: у конструктивних порожнинах лівої та правої бокових стінок кузова автомобіля. Громадянин України митний контроль пройшов та виявлені сигарети не визнав своєю власністю, заявивши при цьому, що вказані сигарети йому дав інший громадянин для перевезеня та продажу на території Румунії.
Зазначені дії громадянина мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.
За складеним співробітниками митниці протоколом про ПМП тютюнові вироби загальною вартістю 10 тис. 650 грн. та транспортний засіб із спеціально виготовленими тайниками, оцінений у 50 тис.грн., вилучено.

Слід окремо зазначити, що вказані тютюнові вироби виявлено при спрацюванні службової собаки Чернівецької митниці “Іда”, яка, за сприяння наших європейських партнерів, незадовго до цього, в складі кінологічної команди митниці пройшла підготовку в одному з кінологічних центрів Республіки Чехія. Ціль навчання для кінологічних команд – попередження незаконному переміщенню через митний кордон України

peredplata