З початку року податківці Буковини вилучили із незаконного обігу підакцизних товарів на понад 19 млн. грн.

В рамках реалізації заходів, у тому числі додаткових, спрямованих на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, забезпечення стабільних і в повному обсязі надходжень акцизного податку до місцевих бюджетів у січні-серпні 2015 року фахівцями територіальних органів ГУ ДФС у Чернівецькій області проведено 253 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та іншими підакцизними товарами.

Перевірками встановлено низку порушень, найпоширенішими з яких є торгівля алкогольними напоями і тютюновими виробами за цінами, нижчими від мінімальних оптово-відпускних та роздрібних, торгівля вказаними підакцизними товарами без наявності відповідних ліцензій та їх продаж особам, що не досягли 18-річного віку, а також зберігання, транспортування, реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

За результатами проведених фактичних перевірок та вжитих заходів реагування на неправомірні дії підприємців застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму майже 6 млн. грн., складено 994 протоколи про адміністративні правопорушення на 7 млн. грн., а також зареєстровано 13 кримінальних проваджень за статтею 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Із незаконного обігу підакцизних товарів вилучено на загальну суму понад 19 млн. грн., а саме: спирту – на 3,5 млн. грн., алкогольних напоїв – на 0,7 млн. грн., тютюнових виробів – на 14 млн. грн. та нафтопродуктів – на 1 млн. грн.

peredplata