У Чернівецькому національному університеті 22 вересня розпочнеться конференція «Домбровські хімічні читання-2015»

22 вересня 2015 р. о 1430 год. в Червоній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича розпочинає свою роботу VI Українська конференція «Домбровські хімічні читання-2015», присвячена пам’яті декана хімічного факультету Чернівецького університету, відомого хіміка-органіка професора Домбровського А.В. та 140-річчю Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, яка працюватиме впродовж 22 – 25 вересня 2015р. Засідання конференції відбуватимуться у 81 аудиторії (професорська зала) 3-го навчального корпусу ЧНУ за адресою: вул. Л.Українки, 25.
Організаторами конференції виступають кафедра органічної і фізичної хімії та екології хімічних виробництв Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, кафедра медичної та фармацевтичної хімії Буковинського державного медичного університету та Інститут органічної хімії НАН України.
У роботі конференці приймуть участь понад 100 вітчизняних та зарубіжних науковців. Серед них 2 члени-кореспонденти НАН України, 17 докторів та 55 кандидатів хімічних наук, які представляють 36 наукових установ та вищих навчальних закладів України, з них – 2 закордонні.
Планується заслухати 34 усні доповіді та розглянути понад 100 стендових.
Конференція стане важливим в масштабах держави науково-організаційним заходом, мета якого полягає в аналізі тенденцій розвитку та обгрунтуванні іноваційного поступу сучасної органічної хімії, в тому числі спрямованого на створення речовин для хімічної та фармацевтичної промисловості України.
Конференція також буде школою творчого формування молодих дослідників, які прослухають доповіді провідних вчених та виступлять із матеріалами власних досліджень.

peredplata