Чернівецьким ліцеїстам на кордоні з Румунією показали особливості несення прикордонної служби

24 вересня більше півсотні вихованців Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату побували на ділянці кордону «Порубне», де їм розповідали та наочно показували усі тонкощі несення служби прикордонних нарядів. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

Чернівецьким ліцеїстам на кордоні з Румунією показали особливості несення прикордонної служби

На території відділу прикордонної служби учням випускних класів ліцею показали техніку, з допомогою якої несуть службу охоронці кордону. Також показали, в яких умовах проживають прикордонники.

Пізніше ліцеїстів відвезли на пункт пропуску «Порубне». Там вони мали змогу подивитись, як здійснюється прикордонно-митний контроль автомобілів, їм розповіли про найпоширеніші випадки схову контрабандних товарів, які зловмисники намагаються незаконно переправити через кордон.

«Після сьогоднішнього дня я остаточно переконалася, що буду прикордонницею», – ділиться своїми враженнями майбутня випускниця ліцею Крістіна Ватаманюк. – Я з самого дитинства мріяла бути військовою. А сьогоднішні розповіді та демонстрація особливостей служби прикордонників мене переконали в тому, щоб продовжити свою подальшу військову кар’єру саме у прикордонній службі.

peredplata