В Чернівцях запустили інноваційний туристичний маршрут «Відкрий для себе Чернівці»

В Чернівцях запустили інноваційний туристичний маршрут «Відкрий для себе Чернівці»

Спільний проект українського оператора мобільного зв’язку «МТС Україна» та міської влади у рамках концепції Ukraine4all презентовано у Чернівцях 2 жовтня.

Туристичний маршрут «Відкрий для себе Чернівці» об’єднав 21 найцікавішу пам’ятку багатокультурних Чернівців у межах пішохідної доступності. Прокладено маршрут за допомогою стрілок та спеціальних табличок з QR-кодами, особливою символікою та номерами локацій. Таблички з QR-кодами на маршруті встановлюються безпосередньо біля пам’яток, стрілки вказують шлях до наступної локації.

Під час зчитування QR-коду за допомогою смартфона або планшета туриста буде спрямовано на сервер з докладним описом і фото найближчого історичного чи культурного об’єкта – площі, будинку, пам’ятника. До опису пам’яток додаються посилання на детальну карту міста із зазначенням місць, де розташовані QR-таблички з веселим їжачком, який став візуальним символом чернівецького маршруту. Окрім історичної довідки, чернівчани та гості міста можуть ознайомитися з цікавими історіями їжачка про Чернівці – це місцеві міфи, легенди та міські таємниці.

«Чернівці завжди були відкритим і цікавим світу містом. Сьогодні за допомогою сучасних технологій ми робимо наше місто ще більш доступним і комфортним для туристів. Ми поєднуємо сучасність і історію, робимо їх партнерами, які працюють на туристичну привабливість Чернівців. Це цікавий інформаційно-комункаційний продукт. Сподіваюся, що розповіді дотепного їжачка будуть популярними і матимуть успіх у гостей, шанувальників Чернівців», – зазначив міський голова Олексій Каспрук. «Відкрий для себе Чернівці – це абсолютно незвичайний маршрут, у ньому поєдналися історія та сучасні технології. Саме завдяки цим технологіям сьогодні кожен зможе самостійно ознайомитися з визначними пам’ятками Чернівців і навіть самостійно провести екскурсію для своїх друзів та гостей за допомогою смартфона або планшета», – впевнений заступник генерального директора «МТС Україна», регіон Захід, Сергій Самокрик.

Для зручності туристів випущено друковані туристичні путівники з короткою інформацією про об’єкти на маршруті, які є в туристично-інформаційному центрі та і (м. Чернівці, вул. Головна, 16) та відділені МТС Україна» (м. Чернівці, пл. Соборна,10)

Довідково:

Інноваційний туристичний маршрут «Відкрий для себе Чернівці» включає 21 найцікавішу пам’ятку історії та архітектури:

1. Центральна площа.
2. Вулиця ім. О. Кобилянської.
3. Кафедральний собор Святого Духа
4. Площа Соборна.
5. Костел Пречистого Серця Ісуса.
6. Німецький народний дім.
7. Польський народний дім.
8. Вірменська церква.
9. Український народний дім
10. Кафедральній собор Успіння Пресвятої Богородиці
11. Миколаївський кафедральний собор
12. Миколаївська церква
13. Площа Пресвятої Марії.
14. Римо-католицький костел Воздвиження Чесного Хреста.
15. Будинок-Корабель.
16. Церква Святої Параскеви.
17. Площа філармонії.
18. Кінотеатр «Чернівці» (колишній Темпль).
19. Театральна площа.
20. Обласна державна адміністрація (колишній Палац Юстиції).
21. Чернівецький національний університет (колишня резиденція митрополитів Буковини і Далмації)

QR-код (англ. quick response — швидкий відгук) — матричний код. Основна перевага QR-коду — це легке розпізнавання сканувальним обладнанням, у тому числі фотокамерою смартфона, що дає можливість швидко отримувати інформацію про той чи інший об’єкт.до Дня міста . Туристичний маршрут «Відкрий для себе Чернівці» об’єднав 21 найцікавішу пам’ятку багатокультурних Чернівців у межах пішохідної доступності. Прокладено маршрут за допомогою стрілок та спеціальних табличок з QR-кодами, особливою символікою та номерами локацій. Таблички з QR-кодами на маршруті встановлюються безпосередньо біля пам’яток, стрілки вказують шлях до наступної локації.

Джерело: Буковинська правда

peredplata