Трагедія на Буковині. Внаслідок пожежі загинув чоловік

Як повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області за останні 3 доби на території Чернівецької області сталося 7 пожеж, під час однієї з яких загинув чоловік.

Трагедія на Буковині. Внаслідок пожежі загинув чоловік

Так, 3 жовтня в селі Зеленів Кіцманського району виникла пожежа в житловому будинку місцевого мешканця, чоловіка 1951 року народження. Як з’ясувалося, чоловік заснув в ліжку з недопалком в руці. Домовласник не відчув як недопалок випав з рук і спричинив пожежу. Небезпеку помітив син чоловіка, який повернувся додому і побачив, що з вікон будинку іде сильний дим. Він відразу зайшов всередину і за допомогою підручних засобів ліквідував пожежу, так як вона не встигла поширитися на значну площу, однак через запізніле виявлення пожежі врятувати батька йому не вдалося. Вогнем знищено постільну білизну, пошкоджено ліжко. Попередньою причиною виникнення пожежі стало необережне поводження з вогнем під час паління самим загиблим. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися. Тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу в міста Кіцмань для встановлення причини смерті.

Того ж дня у Чернівцях по вул. Зеленій горіла не функціонуюча будівля Чернівецького цегельного заводу № 1. Повідомлення про пожежу до Служби порятунку 101 надійшло о 18:25 вже тоді, коли вогонь охопив покриття будівлі на площі 150 кв.м.. Розповсюдженню пожежі сприяло те, що покриття будівлі було дерев’яне. Вже за 6 хвилин після виклику за місцем виклику прибув черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 2 обласного центру, згодом їм на допомогу прибули рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 3 Чернівців. Вогнеборці о 18:52 локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття. О 20:00 небезпека була ліквідована. Вогнем знищено покриття закинутої будівлі, в якій виникла пожежа. Рятувальники зберегли від знищення саме приміщення будівлі. Пожежу спричинило необережне поводження з вогнем невстановленою особою. До ліквідації пожежі від Управління ДСНС України у Чернівецькій області залучалося 4 одиниці техніки та 14 чоловік особового складу.
В ході ліквідації пожеж, які сталися на території краю за останні 3 доби, пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області врятували від знищення 7 будівель. Всього з початку року на території Чернівецької області виникло 709 пожеж, на яких загинуло 26 людей, ще 15 краян були травмовані, з них 1 дитина. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до людей: основною причиною виникнення пожеж, на яких гинуть люди, є порушення правил пожежної безпеки самими людьми. Дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Бережіть власне життя та здоров’я!

peredplata