На Буковині \”зловили\” посадовця, який мав би боротися з корупцією на хабарі

На Буковині "зловили" посадовця, який мав би боротися з корупцією на хабаріПосадовець вирішив скористатися повноваженнями, якими наділений на виконання функцій держави та за 1500 євро пообіцяв студентці поновити її на навчанні в одному із вищих навчальних закладів. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Співробітники Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Чернівецькій області спільно із працівниками прокуратури області задокументували протиправні дії 30-річного члена Координаційної ради з питань запобігання та протидії корупції, забезпечення громадської безпеки при Чернівецькій міській раді (Рішення Чернівецької міської ради від 25.03.2014 №124/4 http://chernivtsy.eu/portal/rishennya-4-zasidannya-vikonkomu-miskoyi-radi-vid-25-bereznya-2014-roku). До того ж посадовець є помічником на громадських засадах депутата обласної ради та з 31 липня 2015 року зарахований на посаду головного державного ревізора-інспектора відділу перевірок платників податків управління податкового аудиту ДПІ у м. Чернівці.

Буковинець запевнив студентку, коли він отримає гроші, її буде поновлено на навчанні, про що буде підписаний відповідний наказ ректором закладу освіти.

Чиновника, міліціонери затримали 5 жовтня неподалік Чернівецької обласної державної адміністрації. Під час особистого огляду правоохоронці вилучили частину неправомірної вигоди – 700 євро.

За даним фактом розпочате кримінальне провадження, передбачене ч.3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. У порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу підозрюваного затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Йому загрожує ув’язнення строком до восьми років з конфіскацією майна та із спеціальною конфіскацією. Слідство триває.

peredplata