Податкова міліція Буковини рапортувала про викриті злочини у податковій сфері

Сьогодні, 6 жовтня, відбулася прес-конференція начальник штабу оперативного управління Головного управління ДФС у Чернівецькій області – полковника податкової міліції Ігоря Кермача.

Насамперед Ігор Миколайович поінформував про підсумки діяльності слідчих та оперативних підрозділів фіскальної служби області за 9 місяців 2015 року. Зокрема, посадовець відзначив, що впродовж січня-вересня цього року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за оперативними матеріалами обліковано 47 кримінальних правопорушень, у тому числі 16 (34 відсотка) за вчинення тяжких та особливо-тяжких злочинів, а саме: 19 за ухилення від сплати податків, 18 за виготовлення, зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, 2 за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, 6 за виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, з метою збуту або збут марок акцизного податку України, 2 за легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

До суду скеровано провадження за вчинення 21 кримінального правопорушення, у тому числі 16 з обвинувальним актом та 5 з клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з відшкодуванням завданих державі збитків. Так, за 9 місяців 2015 року відшкодовано збитків за кримінальними провадженнями на загальну суму 4,8 млн. грн., у тому числі 3,5 млн. грн. за скерованими до суду кримінальними провадженнями та 1,3 млн. грн. у результаті досягнення податкового компромісу – акцентував увагу медійників Ігор Кермач.

Також посадовець повідомив, що податкові міліціонери Буковини активно долучилися до боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів під час проведення операцій «Акциз-2015», «Рубіж-2015», «Нафтопродукт-2015». Відповідно, станом на 1 жовтня 2015 року, за оперативними матеріалами обліковано 24 кримінальні правопорушення, пов’язаних із незаконним обігом підакцизних товарів. Із незаконного обігу вилучено товарів на загальну суму 17,6 млн. грн. Окрім того, виявлено та припинено діяльність 5 «підпільних» цехів.

Насамкінець, податковий міліціонер детально розповів про найбільш резонансні викриття у сфері податкових правопорушень у вересні цього року.

peredplata