У \”Батьківщині\” кажуть, що міліція \”пасе\” офіс партії

Депутат \”БЮТ-Батьківщина\” Олександр Сочка заявляє, що міліція веде спостереження за офісом партії \”Батьківщина\”.

Про це він повідомляє на своїй сторінці в \”Facebook\”.

За даними Сочки, 14 грудня за офісом \”Батьківщини\” міліцією \”було встановлено зовнішнє спостереження\”.

\”Близько шостої ранку на розі Турівської і Оболонської помічений автомобіль ДАІ, державний номер 2270, припаркований на тротуарі у місці, звідки проглядалися обидва виїзди з подвір’я офісу. ДАІшні Жигулі побачив близько 7:40\”, – написав тоді депутат.

\”Про те, що приїхали вони раніше і \”бдять\” уже півтори години, розповіли охоронці, але на той момент доказів, що це спостереження, – не було ніяких. З’явилися вони пізніше, коли з подвір’я офісу виїхало авто з обладнанням для проведення мітингу під стінами Апеляційного суду\”, – зазначав депутат.

За його словами, тоді \”ДАІшники рвонули слідом, зупинили автомобіль на Поштовій площі і без будь-яких пояснень затримали його – частина обладнання так і не доїхала до місця призначення\”.

\”Інше авто зупинили на під’їзді до суду і довго з’ясовували, як йому вдалося виїхати непоміченим. Словом, ось такі новаторські методи блокування можливостей опозиції проводити акції протесту\”, – писав Сочка.

А 16 грудня він повідомив, що \”міліція продовжує вести спостереження за офісом Батьківщини у дні судових засідання, коли можливі акції протесту\”.

\”Сьогодні зранку майже на тому ж місці, що й позавчора, на розі Оболонської та Турівської з ночі чатує екіпаж машини ДАІ, держ. номер 2065\”, – заявив Сочка.

\”З місця, де розташовне авто, проглядаються виїзди з території офісу. Це зроблено для того, щоб повністю контролювати будь-які пересування опозиціонерів\”, – повідомив депутат.

За його словами, він говорив із інспектором Кошляковим Дмитром Ігоревичем, старшим лейтенантом (нагрудний знак КІ 1543). На запитання, чи екіпаж контролює виїзди з офісу опозиційної партії, той відповів, що \”всі питання можна задати начальнику управління ДАІ Подільського району\”.

\”На прохання показати документ, яким предписано екіпажеві це місце дислокації, він категорично відмовився, сказав – внутрішній документ. І, як щойно мені повідомили, за рогом стоїться ще один автомобіль ДАІ, номер 2286. Водії кажуть, що їх зупиняють і прямим текстом…\”, – стверджує Сочка.

Джерело

peredplata