ЗСУ приготувались до другого етапу відведення зброї

країнські військові завершили підготовчі роботи до другого етапу відведення зброї від лініії зіткнення. Про це повідомив штаб АТО. Відведення розпочнеться завтра, 20 жовтня.

«Українські військові, відповідно до Мінських домовленостей, завершують підготовку озброєння, передбаченого до відведення від лінії зіткнення на відстань не менше 15 кілометрів. Другий етап повинен розпочатися вже завтра, і відведення озброєння має проводитися обома сторонами синхронно», – йдеться в повідомленні штаба.

В прес-центрі також повідомляють, що минула доба була спокійною в зоні АТО.

Сайти так званої «ДНР» пишуть, що «міністерство оборони республіки» не зафіксувало з боку ЗСУ жодних активних дій, які свідчили б про підготовку до відведення техніки. Водночас так звана «народна міліція ЛНР» 17 жовтня заявляла, що підтверджує відведення Києвом від лінії зіткнення мінометів калібру до 120 міліметрів.

11 жовтня у рамках першого етапу відведення озброєння сили АТО закінчили відведення артилерії калібром менше 100 мм.

5 жовтня в Луганській області почалось відведення бронетехніки і озброєння калібром менше 100 мм.

Процес відведення озброєнь менше 100-мм поділений на 2 етапи і триватиме 41 добу. У ході відведення будуть переміщенні у визначенні райони танки Т-64 та Т-72, протитанкові гармати Д-48 та Д-44 калібру 85-мм та міномети 2Б-9 82-міліметрового калібру.

30 вересня у Мінську підписали угоду про відведення озброєнь калібром до 100 мм від лінії зіткнення на Донбасі.

http://www.hromadske.tv/politics/zsu-prigotuvalis-do-drugogo-etapu-vidvedennya-zbro/

peredplata